Hlavní obsah

Američan našel na stíracím losu stamilionový jackpot. Podruhé za rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Waynovi Murraymu z Brooklynu štěstí přeje. Před pár dny totiž již podruhé získal jackpot ve stírací loterii, přičemž poprvé se tak stalo o něco dříve než před rokem. Podle sousedů je to však stále ten skromný chlapík odvedle.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třiašedesátiletý Wayne Murray vyhrál jackpot ve výši deseti milionů dolarů (230 milionů korun) v obou případech na stírací los v ceně třiceti dolarů (necelých 700 korun), které si koupil ve stejném obchodě. V prvním případě však šlo o loterii Black Titanium, ve druhém o 200X.

V obou případech si pak nechal jednorázově po zdanění vyplatit šest milionů dolarů (138 milionů korun), což sice představuje značně nižší částky, ale na velmi spokojený život to Murraymu bez potíží stačí.

Web New York Post tak již například stihl vypátrat, že si šťastný loteriér čerstvě pořídil nové auto, jehož cena údajně začíná na 209 tisících dolarů (4,8 milionu korun).

Losy kupuje dál

„Jaká je šance vyhrát dvakrát za sebou? To se nedá pochopit,“ divil se také Hassan Nabil, prodavač z obchodu, kde Murray oba losy koupil. Hned však dodal, že Murray se již dávno mohl přestěhovat do nějaké lepší čtvrti, ale on stále bydlí ve svém třípatrovém cihlovém domě, kde podle všeho žije většinu svého života. A také si nadále chodí kupovat nové losy.

Podle Nabila je to zkrátka „super obyčejný chlapík“, kterého peníze nijak nezměnily. A potvrzují to i Murrayho sousedé. Například Constance Bryaneová ze sousedního domu ani nevěděla, že Wayne Murray někdy něco vyhrál. „On je v tomto směru velice skromný. Až ho příště potkám, budu mu muset pogratulovat,“ řekla webu New York Post.

Francouzka přišla v padesáti o práci a krátce nato vyhrála v loterii 2,7 miliardy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám