Hlavní obsah

Aligátor přes deset let trpěl ve sklepě, nyní ho čeká ráj na Floridě

Ochránci přírody ve Filadelfii zachránili aligátora, který více než deset let žil ve sklepě. Upozornila je na něj bývalá žena jeho majitele. Zvířeti se dostalo maximální péče a brzy bude převezeno do tepla na Floridu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pracovníci filadelfského odboru pro péči o zvířata řešili otřesný případ týrání. Žena, která se představila pouze křestním jménem Yali, je totiž přivolala do domu svého bývalého manžela, aby ze sklepa odvezli aligátora.

Podle Yali si jej s bývalým manželem jako mládě pořídili v roce 2011 a od té doby zvíře, pojmenované Big Mack, žilo v temné sklepní kobce v naprosto nevyhovujících podmínkách, informovala stanice CBS News Philadelphia.

V útulku si Big Mack po více než deseti letech mohl zase zaplavat.

Big Mack měří přes dva a půl metru a váží k šedesáti kilogramům, a tak nebylo snadné dostat jej ven, zvláště když byl v důsledku svých životních podmínek velice podrážděný a vystresovaný, syčel a zmítal se. Dva lidé na něm museli sedět a třetí mu zalepil tlamu, aby jej mohli dostat do auta a převézt do útulku.

Stěhování za teplem

Záchranáři měli původně v plánu přepravit aligátora do lépe vybaveného útulku ve státě Michigan, ale neměli k dispozici dostatečně velký kontejner a dostatečně velké letadlo, a tak přišli s jinou myšlenkou. Big Mack zůstane ještě chvíli ve Filadelfii, kde má k dispozici teplé prostředí i menší bazének, a poté se přesune do rezervace na Floridě.

„Mají tam pro aligátory úžasné bazény a oni tam mohou žít svým přirozeným způsobem,“ řekla šéfka filadelfského odboru pro ochranu přírody Sarah Barnettová.

Úřad již také oznámil, že ačkoliv chov a vlastnictví aligátorů je ve státě Pensylvánie nezákonné, vůči bývalým manželům nebude vzneseno obvinění. Cílem je, aby lidé raději využili pomoc odborníků, než aby se báli trestu.

Žena ukradla aligátora ještě jako vajíčko. Po 20 letech se vrátil do zoo

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám