Hlavní obsah

Aligátor kanibalsky sežral menšího jedince svého druhu

Novinky, zkr
Columbia

Na sociálních sítích se ve čtvrtek objevilo video, které vyvolalo značný rozruch. Na záběrech je natočený velký aligátor, jak do sebe souká jedince menších rozměrů, který je stejného druhu jako on. Takové chování však u těchto tvorů není neobvyklé, píše server USA Today. Video zprostředkovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Aligátor kanibalsky sežral menšího jedince svého druhuVideo: Taylor Soper via Storyful, AP

 
Článek

Záznam zveřejnil 30. září Američan Taylor Soper, pořídil ho však v okrese Horry v Jižní Karolíně jeho otec. Jak uvedl, odhadem měřila oběť zhruba 180 centimetrů a rodina ji na stejném místě prý spatřila už minulý víkend. Tehdy byl ale menší aligátor v roli útočníka a požíral ještě menšího jedince on.

Soperův syn prý s dědečkem často chodí tyto plazy pozorovat. Ovšem dalekohledem, z bezpečné vzdálenosti. Tentokrát byl ale děda v terénu sám. „Byl jsem z těch záběrů v šoku a hned jsem je ukázal synovi. Je mu pět a je to fanatik do aligátorů, mohl se z toho úplně zbláznit,“ citoval Sopera USA Today.

Podle louisianského odboru pro divokou přírodu a rybolov jsou aligátoři známí tím, že se živí téměř vším, co je k dispozici. Včetně sebe navzájem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám