Hlavní obsah

Alergie na sperma málem rozvrátila mladé manželství

Novinky, pst

Američané Jeff a Clara se do sebe zamilovali, oběma bylo pětatřicet a sexuálně se rozhodli žít až po svatbě. Věřili, že jsou pro sebe ti praví, dokud poprvé neměli sex. Ten jim připravil neobvyklé překvapení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena po styku otekla. Nejprve dostala strach, že jde o nějakou pohlavní chorobu. Objednala se proto ke gynekologovi. Po několika vyšetřeních lékaři zjistili, že šlo o alergickou reakci na bílkoviny v Jeffově spermatu.

Nepomáhalo ani použití kondomu. Otok po sexu splaskával až po 24 hodinách.

Alergii měli oba

"Bylo to bizarní. To by si ani jeden z nás nepomyslel, všechno ostatní bylo skvělé. Byli jsme šíleně zamilovaní, ale v tu chvíli bylo všechno tak komplikované," uvedl Jeff.

Přestože podobné reakce nejsou úplně výjimečné, nemívají obvykle tak silné projevy a někdy jsou podobné alergické reakce léčeny jako vaginální infekce.

"Častěji se setkáváme s reakcí na latex nebo spermicidy," komentoval neobvyklou senzitivitu mladého páru doktor Andrew Goldstein, ředitel Centra pro vulvovaginální poruchy ve Washingtonu.

Léčba byla nákladná

Alergickou reakci je možné potlačit, ale vzhledem k neobvyklosti je i cena terapie vysoká. Lékaři musí rozebrat bílkoviny a najít tu alergenní. To mladý pár odradilo.

Rozhodli se zaplatit svými pojistkami za léčení u specialisty na imunologii, profesora Jonathana Bersteina z univerzity v Cincinnati. Žena podstoupila kúru, během níž jí bylo manželovo naředěné sperma vpraveno do těla. Pár pak měl mít sex.

"Bylo to trochu divné, mít na povel sex," přiznal Jeff, ale všechno naštěstí dopadlo dobře. A přestože se dostavila reakce, byla už mnohem slabší. Páru to velmi psychicky pomohlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám