Hlavní obsah

Alarm zachrání osoby pohřbené omylem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTIAGO DE CHILE

Zaměstnanci hřbitova na předměstí Santiaga de Chile přišli na nový a především jistější způsob pochovávání nebožtíků. Před spuštěním rakve od země umístí do rakve alarm, který se při případných známkách života okamžitě spustí.

Foto: archiv pořadatele
Článek

"Je to zatím neznámý způsob pohřbívání," prohlásil pracovník hřbitova Humberto Becerra, jehož odcitoval zpravodajský server News 24.

"Napadlo nás to, když jsme mluvili s lidmi, kteří v oboru, na ostatních hřbitovech a v pohřebních ústavech pracují už více let," vysvětlil zrod myšlenky. Připustil tak mnohé případy, kdy jsou lidé pohřbíváni, aniž by byli ve skutečnosti mrtví. Podle něho lze na některých rakvích vypozorovat známky ran, kdy se domnělý nebožtík snažil vyprostit ven.

Zvukový alarm se umisťuje mrtvému do ruky a umožňuje "živému - mrtvému pohřbeného omylem dát o sobě vědět," vysvětlil Becerra.

Reklama

Související témata:

Související články

Na hřbitově v Chile založili kavárnu a jesle

Chilské hřbitovy se začínají nápadně podobat různým podnikům, které by se hodily spíše do prostředí velkých nákupních center. Vedení hřbitova přímo v srdci...

Místo nebožky našli v rakvi cizího muže

Příbuzní zemřelé ženy z Brazílie byli naprosto šokováni, když v den pohřbu, který se konal ve městě Candeal na severovýchodě Brazílie, objevili v rakvi tělo...

Výběr článků

Načítám