Hlavní obsah

Akrobat žongloval na nejvyšším komíně Evropy

Novinky, tcs

Třiatřicetiletý Flaviu Cernescu je extrémní akrobat, který své kousky provádí v neskutečných výškách a na neuvěřitelných místech. Slávu si vydobyl zejména jízdou na jednokolce na vrcholku 256 metrů vysokého komína. Nyní se mu povedl další husarský kousek. Žongloval s jablky na okraji nejvyššího komínu v Evropě ve slovinském Trbovlji.

Foto: Profimedia.cz

Flaviu Cernescu žije rád na hraně.

Článek

Do Trbovlje se Flaviu vydal uprostřed letošního června s přítelkyní Enou. Kousek od města ležícího na řece Sávě se nachází uhelná elektrárna, jejíž komín s výškou 365 metrů patří k nejvyšším dosud stojícím komínům v Evropě.

 Cernescuovo video snadno vyvolá závratě.

Na vrchol se Flaviu s Enou dostali před západem slunce. Kromě obvyklého pózování na uzoučkém okraji mladý muž zažongloval s jablky. Těsně před sestupem jedno hodil dolů. Pád trval dlouhých 15 vteřin.

Vy to rozhodně nezkoušejte

„Když jde o rovnováhu, chci experimentovat, s čímkoliv to jde,“ uvedl Flaviu pro magazín Euromaxx. Dříve se živil jako počítačový programátor, nyní se naplno věnuje dechberoucím kouskům a snaží se propagovat rodný kraj – Transylvánii. Většina jeho kousků se proto odehrává právě tam.

Za sebou má stovky hodin tréninku a každému jeho kousku předchází důkladná příprava. Proto Flaviu vždy důrazně varuje: Nepokoušejte se napodobovat moje kousky.

Inzertní sdělení

Myslíš si, že má článek vocas? Zapoj se do soutěže na: https://www.facebook.com/pardal.cz/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám