Hlavní obsah

Aichmajerovou a Jandovou zaskočila v Turecku blesková povodeň

Novinky, Jakub Kynčl (Side)
Side

Sobotu večer si budou asi ještě dlouho pamatovat moderátorky Eva Aichmajerová a Martina Jandová. Dvojice nakupovala v tureckém městečku Side, když je zaskočila obrovská průtrž mračen, která během minut přeměnila romantické uličky města v dravou, několik centimetrů hlubokou řeku.

Článek

Nákupy za suvenýry z dovolené se pro těhotnou moderátorku Evu Aichmajerovou a bývalou manželku Petra Jandy Martinu Jandovou změnily ve velké dobrodružství. Nedbaly varování místních obchodníků, kteří jim doporučovali, aby se bezpečně schovali někam dovnitř, protože se blíží velká průtrž mračen. Po chvíli se už brodily po ulicích po kotníky ve vodě.

"Bylo to strašně rychlé. Nejdříve začalo jen tak trochu kapat, ale najednou začaly mlátit blesky všude okolo nás a obloha se doslova protrhla. Naštěstí jsem měla žabky, kterým voda tak nevadí, ale něco takového jsem zažila asi naposledy při povodních v ČR," řekla Novinkám Aichmajerová, která odjela do tureckého letoviska Manavgat se synem Michalem za teplem a klidem. Za branami luxusního hotelu Asteria Elita ji však čekalo obrovské překvapení mající podobu v této oblasti velmi výjimečné nepřízně počasí.

"Nepršelo tu prý celých sedm měsíců, ani se nedivím, že zem nestíhala takový příval vody rychle přijmout. Jen jsme sledovaly, jak jsou krámky jeden po druhém vyplavené. Naštěstí pro nás vše odešlo tak rychle, jako přišlo a za deset minut přestalo pršet. Hned následující den jsme se opět pražily na hotelové pláži a bylo zase skoro 30 stupňů. Počasí je nevyzpytatelné," smála se Jandová.

Reklama

Výběr článků

Načítám