Hlavní obsah

Aerolinky jí ztratily zavazadlo. Po půl roce se náhodou objevilo na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značné překvapení čekalo na Britku Sian Armorovou, která při cestě ze Spojeného království do Turecka přišla vinou aerolinek o zavazadlo. Kufr se jí po půl roce vrátil, když se záhadně objevil na letišti v Edinburghu. Letecká společnost zjistila, že v průběhu šesti měsíců navíc zavítal i do Německa.

Foto: Profimedia.cz

Kufr nedopatřením navštívil i Německo (ilustrační foto).

Článek

Armorová cestovala v červenci s aerolinkami Jet2 do tureckého Dalamanu. V cíli však zjistila, že její kufr, v němž měla veškeré oblečení na dovolenou, není k nalezení. Neměla proto jinou možnost, než vyrazit na tržiště a sehnat nové oděvy, píše server UK Daily News.

„Když nám došlo, že se můj kufr ztratil, průvodce mě posadil do taxíku a poslal na velmi levné tržiště a řekl mi, abych neutratila víc než 100 liber,“ popsala 42letá Skotka pro BBC. Postěžovala si, že oblečení ve své velikosti nesehnala, a tak si musela koupit dětské. „Bylo tak trapné vidět, jak ženy v pětihvězdičkovém hotelu chodí na večeři v šatech a botách na podpatku a já měla vestu a pantofle. Bylo to příšerné.“

Žena po návratu domů začala bombardovat aerolinku zprávami. Dokonce se prostřednictvím Twitteru pokoušela kontaktovat i šéfa společnosti Jet2, avšak bezvýsledně. Dopravce neměl nejmenší tušení, co se s kufrem mohlo stát.

Nevěřila svým očím

Zavazadlo se po půl roce z ničeho nic objevilo na edinburském letišti, kde se podle štítků zjistilo, že doputovalo přes Frankfurt nad Mohanem i do Mnichova. Společnost následně kufr Armorové vrátila. „Nevěřila jsem vlastním očím, když se mi v pondělí objevil na prahu,“ řekla žena BBC.

„Náš tým se vždy maximálně snaží, aby se o naše zákazníky postaral. Nyní můžeme potvrdit, že se paní Armorová opět shledala se svým kufrem,“ dodal k celé věci mluvčí.

Cestující se poprali na letišti kvůli ztracenému zavazadlu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám