Hlavní obsah

Zoner koupil 40 % konkurenčního Globe Internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Zoner, která je známá především svými grafickými programy, odkoupila od Jakuba Ditricha čtyřicetiprocentní podíl ve firmě Globe Internet, která je největším tuzemským registrátorem domén.

Foto: Škoda Transportation

V pořadí už devátým akcionářem společnosti Škoda Transportation se stal její dlouholetý manažer Michal Kurtinec.

Článek

Firma Zoner, která je známa především grafickým programem Callisto nebo multimediálním prohlížečem MediaExplorer, již nyní ve své nabídce má i internetové služby. Vzhledem k odkoupení podílu v konkurenční firmě Globe Internet lze očekávat, že právě internetu hodlá do budoucna Zoner věnovat ještě větší pozornost.

"Chtěl bych ujistit uživatele, že tento krok by mohl ve střednědobé strategii Globe a Zoneru znamenat jejich užší kooperaci, upevnění pozic na trhu a zlepšení služeb," uvedl Ditrich, spoluzakladatel společnosti Globe Internet. Cena celé transakce však není známa.

Společnost Globe Internet přitom vznikla v roce 1997 a nyní zaměstnává okolo 70 lidí. Firma v současné době provozuje například stránky Domény.cz, Servery.cz či Hosting.cz

Související témata:

Související články

Panasonic přichází s 1GB SD kartou

Japonský Panasonic představil paměťovou kartu typu SD o rekordní kapacitě jednoho gigabajtu, která se na evropském trhu objeví v květnu.

Výběr článků

Načítám