Hlavní obsah

Zájem o čisticí hadřík od Applu neopadá. Zájemci si počkají měsíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory velmi ambiciózní cenovce zájem o čisticí hadřík přímo od společnosti Apple stále neutichá. I v letošním roce si tak na něj případní zájemci počkají měsíc. Vyplývá to z oficiálního e-shopu amerického počítačového gigantu.

Foto: repro Apple.cz

Čisticí hadřík od Applu

Článek

Čisticí hadřík určený pro otírání displejů se objevil v nabídce Applu loni na podzim společně s novými MacBooky Pro. Okamžitě se stal terčem kritiky kvůli své vysoké cenovce, případní zájemci totiž za něj zaplatí 590 Kč.

Podobné utěrky z mikrovlákna, které se chlubí nanoochranou, se přitom běžně prodávají za méně než sto korun.

Apple má vlastní čisticí hadřík. Cena je absurdní, čeká se na něj měsíc

Internet a PC

Navzdory vysoké cenovce se začala dodací lhůta čisticího hadříku už krátce po uvedení velmi prodlužovat. Komu se nepodařilo hadřík objednat před koncem října, ten se z něj radovat na Vánoce nemohl.

V novém roce jsou sice dodací lhůty o něco kratší, případní zájemci ale stále musí počítat se zhruba měsíčním dodáním. V pondělí Apple na svém e-shopu uváděl, že současné objednávky bude schopen vyřídit až mezi 2. a 9. únorem.

Kompatibilní zařízení?

„Měkkým čisticím hadříkem z neabrazivního materiálu bezpečně a účinně očistíš jakýkoli displej Apple včetně skla s nanotexturou,“ láká Apple na novinku ve svém oficiálním internetovém obchodu. Jak je hadřík velký, se bohužel lidé v nabídce nedočtou.

V přehledu je nicméně i seznam kompatibilních zařízení, což působí také úsměvně. V případě iPhonů totiž podporované modely končí u iPhonu SE první generace. Pokud tedy stále ještě vlastníte iPhone 5S či starší, neměli byste raději hadřík používat, není totiž oficiálně kompatibilní.

Apple má v nabídce i další produkty, které budí rozruch kvůli své vysoké cenovce. Řeč je například o sadě čtyř koleček k počítači Mac Pro, za něž si americký počítačový gigant naúčtuje 20 990 Kč.

Foto: repro Apple.cz

Apple má v nabídce i kolečka k Macu Pro za 20 990 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám