Hlavní obsah

Za starý notebook chtěli zaplatit 160 tisíc. Je v něm prý duch

Nic není staršího než loňská elektronika. Zatímco ceny modelů po roce od uvedení na trh padají prudce jako laviny v Alpách, za osm let starý MacBook společnosti Apple na aukčním serveru eBay byli lidé ochotni zaplatit 6500 dolarů, tedy téměř 160 000 korun. Aukce byla ale nakonec zrušena.

Foto: repro eBay

Údajně posedlý MacBook

Článek

Uživatel vystupující na aukčním serveru eBay pod přezdívkou Wfatzinger tvrdí, že počítač nechal jednou na hřbitově vedle staré opuštěné psychiatrické léčebny. „Omylem jsem ho tam zapomněl,“ píše. A když si prý počítač druhý den přinesl domů, měl v něm už ducha.

Co dělal Wfatzinger na hřbitově? Maloval staré náhrobky. A proč měl s sebou laptop? Aby u toho mohl poslouchat hudbu. Když se pro počítač druhý den vrátil, stále hrál Beethovena a byl puštěný. Ačkoli normálně by baterka vydržela jen polovinu té doby.

Foto: repro eBay

Údajně posedlý MacBook

„Nejdříve jsem si všiml, že všechny mé písně na iTunes byly strašidelné nebo posedlé. Také někdo změnil fotku na pozadí za strašidelný snímek. Aby toho nebylo dost, občas ten počítač levitoval. Někdy se prudce monitor otevřel a zase zavřel opakovaně, jako by chtěl mluvit,“ píše Wfatzigner, jemuž věří stovky přihazujících, kteří o posedlý počítač bojují v dražbě.

Duch podle Wfatzingera nedokáže psát v textových editorech. Zato když sevřete pero mezi obrazovku a klávesnici, napíše vzkaz na papír. V jednom prý napsal: „Byl jsem nespravedlivě odsouzen za vraždu své manželky a dali mi elektrické křeslo v roce 1902!“

Nového majitele ale MacBook nakonec nenašel. Wfatzinger zrušil aukci krátce před jejím koncem bez udání důvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám