Hlavní obsah

Za sluchátka Beats zaplatí Apple 60 miliard korun

Novinky, mif

Společnost Apple oznámila, že se dohodla na akvizici společnosti Beats Electronics, která se proslavila především prémiovými sluchátky. Součástí transakce v hodnotě tří miliard dolarů (60 miliard Kč) je také hudební internetová služba Beats Music. Zástupci amerického počítačového gigantu o tom informovali v noci ze středy na čtvrtek.

Foto: archív výrobce

Sluchátka Beats by Dr. Dre

Článek

Spekulace o prodeji se objevily již začátkem května. Již tehdy se dokonce hovořilo o třímiliardové hodnotě, díky čemuž se jedná o největší akvizici v historii Applu. [celá zpráva]

„Hudba je velmi důležitou součástí životů nás všech a má zvláštní místo v našich srdcích. To je důvod, proč jsme se rozhodli investovat do hudby a spojit tyto výjimečné týmy,“ prohlásil generální ředitel Applu Tim Cook.

Spoluzakladatelé přecházejí do Applu

Pod křídly amerického počítačového gigantu si značka Beats bude stále udržovat současný styl. Ve vedoucích pozicích se v rámci akvizice totiž objeví spoluzakladatelé společnosti Beats Electronics – rapper Dr. Dre a hudební producent Jimmy Iovine.

Internetová služba Beats Music byla spuštěna teprve v letošním roce. Zda ji Apple nechá žít vlastním životem, nebo ji nějakým způsobem začlení do své vlastní hudební aplikace iTunes, zatím není jasné.

S ohledem na schvalovací proces regulačních orgánů Apple předpokládá, že akvizice bude dokončena ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám