Hlavní obsah

Využití internetu v malých firmách citelně vzrostlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Živnostníci a malé firmy jsou letos na internetu kvůli dopadům koronaviru o třetinu aktivnější. V únoru průměrně spotřebovali 185 GB dat na hlavu, což je o 45 GB více než loni. Vyplývá to z údajů operátora O2. Podle ředitele komerční divize O2 Richarda Siebensticha odráží nárůst datového provozu současnou pandemickou situaci, která donutila většinu živnostníků přejít ze dne na den do on-line prostředí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetové kabely (ilustrační foto)

Článek

Vedle fixních datových služeb narostlo také využívání internetu v mobilu. „Využívání mobilních dat u malých firem a živnostníků vzrostlo meziročně téměř dvojnásobně, na průměrných 4,2 GB na osobu,” dodal Siebenstich.

Malé a střední firmy v současnosti zaměstnávají zhruba dvě třetiny tuzemských pracovníků.

Síť O2 zaznamenala loni v době přesunu podnikání do on-line prostoru, zvýšené práce z domova a distanční výuky nárůst fixního datového provozu o 54 procent, mobilního dokonce o 70 procent. Největšími tahouny provozu byly služby streamující video, tedy O2 TV, Netflix, YouTube a podobně. Rekordní datový provoz byl také na komunikačních platformách, jakými jsou MS Teams, Skype, Zoom nebo Google Meet.

Tesla se zaměří na internet věcí

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám