Hlavní obsah

Tesla se zaměří na internet věcí

Novinky, huj

Pod značkou Tesla bylo možné v Česku zakoupit doposud hrnce, žárovky, set-top boxy a další elektroniku. V letošním roce se ale tento známý český výrobce díky spolupráci s firmou Witty Trade více zaměří na chytrou domácnost a internet věcí. Vznikne tak úplně nová značka Tesla Smart, jak informovali zástupci společnosti.

Foto: archív výrobce

Chytrá miska se žrádlem pro domácí mazlíčky

Článek

Za zkratkou IoT (Internet of Things, česky internet věcí) se ukrývá označení pro chytré přístroje, které jsou schopny připojovat se na internet a komunikovat mezi sebou prostřednictvím této celosvětové počítačové sítě.

Typicky jde například o zařízení, která umožňují sledování či ovládání některých funkcí na dálku. Připojit se k nim je možné prostřednictvím chytrého telefonu nebo počítačového tabletu přes internet, i když je uživatel na druhém konci planety.

Internet věcí využívá většina Čechů

Hardware

Celosvětovou počítačovou síť mohou tímto způsobem využívat nejrůznější rekordéry, meteorologické stanice, ale klidně také chytré žárovky, u kterých je možné upravovat teplotu světla.

Tesla Smart bude zprvu nabízet kamerové systémy, produkty pro domácí mazlíčky nebo kategorii péče o vzduch. Zástupci společnosti se nicméně netají tím, že by chtěli v dohledné době nabízet i „komplexní vybavení domácnosti“.

Foto: archív výrobce

Bezpečnostní kamera od Tesly

„Samozřejmě nasloucháme svým zákazníkům a sledujeme i jejich potřeby. Když se tedy otevřela možnost spolupráce v rámci systémů chytré domácnosti, nebylo to těžké rozhodování. Jsme rádi, že si teď pod značkou Tesla Smart mohou zákazníci pořídit produkty, které odpovídají dobovým požadavkům a trendům,“ prohlásil František Hála, generální ředitel společnosti Tesla.

Ten zároveň připustil, že za prvotním nápadem na novou řadu přístrojů stojí šéf Witty Trade Viktor Hajíček. „Chtěl jsem českým zákazníkům přinést něco nového. Koncept chytré domácnosti je teď často pojmem neuchopitelným, neznámým, nesrozumitelným a možná i nedostupným. To chceme právě změnit. Naším cílem je, aby se chytrá domácnost stala běžnou součástí všech domovů a aby usnadňovala život všem, bez ohledu na jejich zájmy či možnosti. Chytrá domácnost není žádná věda,“ uvedl Hajíček.

Tesla je česká značka elektrotechniky, která byla založena v roce 1946. Až do roku 1990 fungovala jako národní podnik, koncern měl sídlo v Praze – Strašnicích. Po tomto roce se jednotlivé části podniku osamostatnily a privatizovaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi objevují chytrou domácnost

Chytrá domácnost, tedy domácí spotřebiče připojené k internetu, to už dávno není jen žárovka, kterou můžete ovládat z mobilu.

Bezdrátová domácnost ovládaná mobilem

Množství zařízení připojených k internetu v domácnostech neustále roste. Tyto přístroje přinášejí do domácnosti desítky kabelů, které se těžko ukrývají a jsou...

Pohodlí a bezpečí v chytré domácnosti

Zajímavým dárkem může být letos pod stromkem nějaký přístroj z kategorie chytré domácnosti. Tyto technické vychytávky jsou totiž stále dostupnější a jejich...

Výběr článků

Načítám