Hlavní obsah

Výpadek internetu v Praze postihl stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost UPC zaznamenala výpadek sítě v pražských Holešovicích, který postihl zhruba 200 domácností. Důvodem je přerušení dodávek elektrického proudu do domu, kde má společnost kabelové rozvody. Výluka energie, která kromě připojení k internetu omezila telekomunikační služby provozované společností, bude ukončena v šest hodin večer. Uvedl to mluvčí UPC František Malina.

Foto: Profimedia.cz

Internetové kabely

Článek

"Klientské centrum je o tomto omezení informováno a pokud si lidé zavolají, veškeré informace se jim prostřednictvím klientského centra dostanou," řekl Malina.

Vedle připojení k internetu jsou uživatelé po dobu výpadku odříznuti od veškerých telekomunikačních služeb. Připojení ke kabelové televizi podle Maliny přerušeno nebylo, protože místní rozvodna televizního signálu se nachází na jiném místě.

Služeb společnosti UPC v Česku využívá zhruba 1,2 miliónu zákazníků. Z tohoto počtu je přibližně 420 000 zákazníků připojeno k internetu, 520 000 zákazníků si u společnosti předplácí kabelové televizní vysílání a 191 000 zákazníků odebírá telekomunikační služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám