Hlavní obsah

Volnámísta.cz využívají neuronovou síť, nabízejí 37 tisíc pracovních pozic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová služba Volnámísta.cz, kterou provozuje společnost Seznam.cz, přešla na novou technologii. Ta využívá fulltextového robota, neuronovou síť a napojení na portál Firmy.cz. Díky tomu na jednom místě naleznete na 37 tisíc pracovních pozic, to je pětkrát více než před nasazením nové technologie.

Foto: Seznam.cz

Pracovní portál Volnámísta.cz

Článek

Nové technologické jádro dostala Volnámísta.cz společně s redesignem celé služby, aby se lidé v nepřeberném množství nabídek snadno zorientovali. Fulltextové vyhledávání přitom funguje velmi jednoduše, stačí vyplnit lokalitu a práci, o kterou máte zájem.

„V budoucnu chceme rozvíjet personalizaci služby na míru konkrétním uživatelům. Už nyní mohou ti, kdo využijí službu ‚Přihlášení přes Seznam‘, využívat možnosti ukládat si ‚Oblíbené nabídky‘ a ‚Uložená hledání‘. Pro uživatele také služba nově nabízí i praktické návody formou článků na nejčastější témata spjatá s hledáním práce typu: ‚Jak napsat nejlepší průvodní dopis‘, ‚Jak vyjednávat o výši platu‘ atp.,“ vysvětlil Pavel Kolář, ředitel divize Oborových služeb ve společnosti Seznam.cz.

Tak velké množství nabídek lidé na vylepšené službě naleznou i díky propisování informací o volných místech z katalogu Firmy.cz, které funguje automaticky. „Naším cílem je nabídnout lidem co nejucelenější přehled o volných pracovních pozicích a samotným firmám zvýšit dosah jejich inzerce. V případě, že má společnost zápis v katalogu Firmy.cz, stačí si Volnámísta.cz jen připojit. Při zadání či odstranění inzerátu na kariérních stránkách se změna automaticky propisuje i na Volnámísta.cz,“ podotkl Kolář.

Propojovat lidi pomáhá umělá inteligence, v Seznamu šetří čas i peníze

Internet a PC

Společnostem, které si chtějí aktivně spravovat své inzeráty, je k dispozici klientské rozhraní včetně statistik inzerce. „Inzeráty je možné vkládat jak ručně, tak zcela automatizovaně přes náš systém. K tomu stačí zadat v nastavení profilu na Volnámísta.cz adresu svých kariérních stránek,“ doplnil ředitel divize Oborových služeb.

K inzerci mohou podle něj společnosti využít e-mail od Seznamu, nebo si jednoduše ověřit svůj vlastní na jiné doméně. „U ručně vložených inzerátů služba umožňuje uživatelům přiložit životopis a rovnou ho zaslat e-mailem na firmou zadaný kontakt,“ uzavřel Kolář s tím, že pro firmy je inzerce na vyhledávači zdarma a reálný proklik z detailu inzerátu vede vždy zpět na původní webovou stránku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám