Hlavní obsah

Pohřeb Alžběty II. zlomil český rekord, na Seznamu byl nejsledovanější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S královnou Alžbětou II. se přišly v Londýně rozloučit v pondělí statisíce Britů. Nebývalý zájem ale vzbudila její poslední cesta také na internetu, smuteční obřad byl vůbec nejsledovanějším živým přenosem nejen v rámci služeb společnosti Seznam.cz, ale také v rámci celého peeringového centra NIX.CZ.

Sestřih z pondělního pohřbu britské panovnice Alžběty II.Video: AP

 
Článek

„Nejvyšší datový tok byl zatím dnes kolem poledne. V porovnání s běžnými hodnotami, kterých datový tok dosahuje ve všední dny, se jedná o více než čtyřnásobek,“ uvedla pro Novinky.cz mluvčí společnosti Seznam.cz Aneta Kapuciánová.

Produktový manažer Seznam.cz Marek Vacek pak nabídl i konkrétnější čísla. „Několik hodin v kuse byl výdej ze serverovny přes 270 Gbps s maximálním peakem 320 Gbps,“ uvedl Vacek na Twitteru.

„Zvýšená návštěvnost se nijak neprojevila na dostupnosti našich služeb,“ zdůraznila Kapuciánová.

Server Lupa.cz nicméně upozornil, že zajímavý růst trafficu ukazovaly v pondělí i další připojené sítě.

Podle něj do ministerstva vnitra odpoledne přitékalo čtyřnásobně více dat než obvykle, na dvojnásobku běžného provozu byl i akademický CESNET nebo Ředitelství silnic a dálnic.

Foto: Seznam.cz

Graf ukazuje, že nejvyšší zájem byl o pohřeb Alžběty II. v síti Seznamu v pondělí kolem poledne.

Foto: Seznam.cz

Porovnání vytížení sítě Seznamu v pondělí a v předchozích dnech

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám