Hlavní obsah

Velký pád i vzestup. Bitcoin je jako na houpačce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během jediného dne si upsal ze své hodnoty 10 000 dolarů (208 920 Kč), aby mohl následně růst. Kurz bitcoinu je v tomto týdnu jako na houpačce, výkyvy kurzu v řádu několika tisíc dolarů nejsou vůbec výjimečné. Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Tento týden odstartoval bitcoin kurzem 46 301 dolarů (967 460 Kč). Pondělí a úterý přitom byly ještě relativně optimistické, pokud kurz klesl, vzápětí začal opět stoupat – stále se však držel okolo 45 000 dolarů (940 640 Kč).

Bylo to sice zhruba o šest tisíc dolarů (125 420 Kč) méně než v uplynulém týdnu, ale trh vypadal stabilizovaně.

Bitcoin zažívá volný pád, před měsícem stál dvojnásobek

Internet a PC

V noci na středu však přišla zpráva, že se Čína rozhodla omezit kryptoměnové transakce, což propad bitcoinu opět nastartovalo, uvedla agentura Reuters. Nově totiž finanční instituce a platební společnosti nesmí v nejlidnatější zemi světa poskytovat žádné služby spojené s kryptoměnami.

Čína je přitom zemí, kde se těží kryptoměny nejčastěji. V současnosti se tato země podílí na těžbě bitcoinů v globálním měřítku více než 75 procenty.

Kurz rychle stoupl

Ve středu odpoledne se tak v jednu chvíli bitcoin obchodoval už jen za 30 201 dolarů (631 220 Kč). Kdo by očekával, že propad bude ještě nižší, byl by na omylu. Relativně nízký kurz totiž zlákal celou řadu investorů, aby začali virtuální mince přikupovat „ve slevě“.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu

Už ve středu večer se tak bitcoin nabízel opět za více než 40 000 dolarů (835 910 Kč). A na podobné částce se navzdory menším či větším výkyvům drží i nyní. Jedna virtuální mince se totiž ve čtvrtek ráno obchodovala za 40 073 dolarů, což odpovídá (837 880 Kč).

Sluší se nicméně zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě. Rozdíly v cenách se mohou lišit i v řádu několika tisíc korun.

Je to správné rozhodnutí, vítají investoři rozhodnutí Tesly bojkotovat bitcoiny

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám