Hlavní obsah

Uživatelé hlásí problémy s Twitterem. Je to křehká platforma, omlouvá se Musk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce uživatelů sociální sítě Twitter hlásí potíže, nefungují jim webové odkazy. Problémy podle firmy způsobila interní změna s nezamýšlenými důsledky. Twitter převzal loni za 44 miliard dolarů (nyní 970,3 miliardy Kč) americký miliardář Elon Musk. Od jeho příchodu se počet zaměstnanců společnosti snížil přibližně o 70 procent. To se podle některých kritiků odráží na funkčnosti platformy i na regulaci jejího obsahu.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

„Provedli jsme interní změnu, která měla některé nezamýšlené důsledky. Nyní na tom pracujeme a po opravě se podělíme o aktualizaci,“ uvedl provozovatel sociální sítě.

„Tato platforma je tak křehká. Bude brzy opravena,“ napsal na Twitteru Musk.

V únoru Musk konstatoval, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.

Podle služby Downdetector, která sleduje hlášení o výpadcích internetových služeb, hlásilo ve Spojených státech potíže kolem 18:00 SEČ přes 8000 uživatelů. V České republice problém oznámilo 150 lidí.

Organizace NetBlocks, která sleduje celosvětový provoz na internetu, uvedla, že se problém týká i obrázků a videí. Jedná se o šestý větší výpadek sítě Twitter od počátku letošního roku, loni měla tato sociální síť za stejné období tři.

Twitter pod Muskovým vedením dál propouští

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám