Hlavní obsah

Unikátní přístroj dovolí milencům líbat se přes internet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především pro páry, které musí svůj vztah udržovat na dálku, vytvořili japonští studenti unikátní líbací stroj. Novinka s názvem Kiss Transmission Device se skládá ze dvou částí. Každou z nich musí partneři připojit ke svému počítači s přístupem na internet – a „proces“ líbání může začít…

Článek

„Tento přístroj je určen pro komunikaci uvnitř úst, jinými slovy, cílem je dosáhnout stejného pocitu jako při líbání,“ uvedl japonský student Nobuhiro Takahaši, který se podílel na vývoji zařízení Kiss Transmission Device.

„Jestliže si jeden přístroj vložíte do úst a otáčíte s ním pomocí jazyku, druhý přístroj se otáčí stejným směrem. Pokud jím otáčíte opačným směrem, pak se přístroj vašeho partnera začne otáčet také opačným směrem. Zkrátka přístroj vašeho partnera se otáčí jakýmkoliv směrem, jakým se otáčí váš,“ vysvětlil student z Japonska princip fungování novinky.

Díky internetu spolu mohou obě zařízení komunikovat klidně i na protilehlých místech planety. Vynálezci však dodávají, že novinka je zatím pouhým prototypem, kterému se ještě musí doladit všechny mouchy.

„Základními prvky líbání jsou vnímání chuti, způsob dýchání a ohebnost jazyka. Pokud to budeme moci procvičovat, věřím, že se tento přístroj stane užitečným,“ dodal Takahaši.

Chuť a vůně z počítače

V budoucnu plánují vědci jít ještě dál - chtějí vylepšit funkce počítače o chuť a vůni. Posloužit by jim k tomu měla speciální helma, kterou pojmenovali Virtual Cocoon. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Virtual Cocoon

Simulovat chuť a vůni dokáže zařízení díky dvěma tubičkám, jež jsou umístěny pod displejem. Jedna vede k nosu a obsahuje různé vůně. Druhou je potřeba vložit do úst, kde dokáže dávkovat všech pět základních chutí a libovolně je míchat.

S počítačem bude helma propojena pomocí bezdrátových technologií. Kdy přesně by se mohla helma Virtual Cocoon začít prodávat, zatím tvůrci neodhadli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám