Hlavní obsah

Twitter stále roste. Uživatelé ale přibývají pomaleji, než se očekávalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Sociální síti Twitter přibylo ve třetím čtvrtletí méně uživatelů, než se čekalo, a jeho akcie proto po skončení obchodování oslabily o více než 15 procent. Tržby společnosti ale díky příjmům z reklamy meziročně stouply o 14 procent na 936 milionů dolarů (téměř 22 miliard Kč) a odhady naopak překonaly. Vyplývá to z firemního sdělení.

Foto: Matt Rourke, ČTK/AP

Logo sociální sítě Twitter. Ilustrační foto

Článek

Firma se sídlem v San Francisku uvedla, že měla ve třetím čtvrtletí 187 milionů denních uživatelů sítě, kterým se zobrazuje reklama. To je jen o jeden milion více než ve druhém kvartálu. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že uživatelů bude 195,2 milionu.

Tržby nicméně vzrostly nejvíce od druhého čtvrtletí loňského roku. Analytici přitom čekali, že tržby se o pět procent sníží.

Podle analytika Michaela Nathansona dělají investorům starosti kromě pomalého růstu uživatelů i očekávané vyšší náklady a nejistota ohledně reklamních příjmů v závěrečném kvartálu. Firma nezveřejnila odhad na příští čtvrtletí, ale naznačila, že na její hospodaření bude mít dopad nejistota kolem amerických prezidentských voleb.

Expert se naboural Trumpovi na Twitter. Heslo bez problémů uhodl

Amerika

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám