Hlavní obsah

Twitter nabídne exkluzivní funkce za předplatné

Novinky, Ondřej Husák

Placenou službu se chystá spustit americká internetová společnost Twitter, která stojí za stejnojmennou mikroblogovací sítí. Díky předplatnému by uživatelé měli získat exkluzivní funkce, které budou jinak běžným uživatelům zapovězeny. Upozornil na to server CNBC.

Foto: Mark Lennihan, ČTK/AP

Na archivním snímku logo Twitteru při uvedení akcií na burzu v New Yorku

Článek

Nová služba se má jmenovat Twitter Blue a podle zástupců společnosti má být určena „pokročilým uživatelům“, kteří si budou ochotni připlatit za funkce navíc.

V rámci předplatného Blue získají lidi například možnost náhledu napsaného tweetu ještě před jeho zveřejněním. To ocení především představitelé nejrůznějších firem, kteří tak budou moci zkontrolovat případné chyby a opravit je ještě před zveřejněním.

Předplatitelé si navíc budou moci snadným způsobem vytvářet záložky pro lepší organizaci uložených tweetů. Praktické by mělo být také to, že v tomto speciálním režimu budou dlouhá vlákna přehlednější a půjdou pohodlněji číst. Lidé také získají prémiovou zákaznickou podporu.

Twitter spouští platební systém, lidé budou moci odměnit autory zajímavých příspěvků

Internet a PC

Právě takovéto exkluzivní funkce by mohly podle předpokladů společnosti zaujmout i běžné uživatele, a nikoliv pouze zástupce firem, kteří Twitter používají ke své propagaci.

I proto ale bude služba Twitter Blue nejprve testována pouze v Austrálii a Kanadě, aby se ukázalo, jaký zájem o ni budou lidé mít. Teprve v případě dostatečné odezvy se následně rozšíří i do dalších koutů světa.

Cena měsíčního předplatného činí v Kanadě v přepočtu zhruba 75 Kč, v Austrálii je to ještě o 20 Kč více.

Twitter tímto krokem dává jasně najevo, že hledá nové zdroje příjmů. V současnosti je totiž mikroblogovací síť zcela závislá na příjmu z reklamy, ta tvoří 86 procent všech příjmů. Díky předplatnému by si ale podnik zajistil další důležitý finanční kanál.

Reklama

Související témata:

Související články

Zablokujeme u nás celý Twitter, hrozí Rusko

S ultimátem vůči Twitteru přišel ruský cenzurní úřad Roskomnadzor. Pokud tato mikroblogovací síť nevyhoví do jednoho měsíce požadavkům o odstraňování...

Výběr článků

Načítám