Hlavní obsah

Tesco uvádí vlastní software, konkuruje Microsoftu

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodní řetězec Tesco rozšiřuje nabídku nabízených produktů o balík programů, mezi nimiž nalezneme jak kancelářské aplikace, tak antivirový software. Společnost očekává, že bude na softwarovém trhu úspěšná, nabízí totiž programy výrazně levněji než konkurence.

Článek

Tesco začne soubor produktů pod názvem "Tesco Software", který pro řetězec vyvinula firma Formjet, nabízet nejprve v Británii. Firma tak chce expandovat do zdejšího téměř 360miliardového trhu se softwarem.

Obchodní řetězec bojuje s konkurencí známých rivalů, jmenujme Microsoft či Symantec, hlavně nízkou cenou. Balík kancelářských programů či bezpečnostních nástrojů totiž nabídne za přibližně desetinovou cenu ve srovnání se "zavedenými" společnostmi. Hovoří se o ceně 20 liber za sadu programů (asi 900 korun), kterou budou schopny zastoupit Microsoft Word či Excel. 

Produkty s logem Tesco Software začne Tesco prodávat ve svých anglických pobočkách ještě tento měsíc. Firma uvedla, že je v říjnu nabídne hned ve 100 obchodech. V rámci celé Anglie je společnost uvede do 12 měsíců.

Firma odhaduje, že během šesti měsíců se jejich programů prodá za více než miliardu liber. Nabídka produktů zahrnuje ucelenou sadu kancelářských programů, antivirový produkt, aplikaci pro správu financí, vypalovací programy a editor fotografií. Tesco bez bližších podrobností dodalo, že software bude kompatibilní i s konkurenčními produkty.

Vzhledem k nízké ceně, za kterou se Tesco chystá vlastní programy nabízet, o ně očekávají analytici velký zájem. A to přesto, že na trhu existuje celá řada alternativ, které jsou zcela zdarma. Jmenujme například OpenOffice [celá zpráva] coby freewarovou konkurenci Microsoft Office. Potíž je podle expertů v tom, že tzv. open source aplikace lidé neznají.   

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám