Hlavní obsah

Technologické produkty táhnou. Zisk Foxconnu stoupl o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Tchajwanské společnosti Foxconn, která je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě, stoupl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 30 procent na 29,78 miliardy tchajwanských dolarů (23,2 miliardy Kč). Firma těžila z vysoké poptávky po technologických produktech, protože lidé kvůli pandemii nadále pracují z domova. Firma však současně v prohlášení varovala, že zhoršující se pandemie covidu-19 v Asii by mohla poškodit její dodavatelský řetězec.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Výsledky překonaly i odhady analytiků, kteří v anketě agentury Refinitiv čekali zisk 25,98 miliardy TWD. Výnosy stouply meziročně o pětinu na 1,35 bilionu TWD.

Finanční ředitel David Huang na tiskové konferenci uvedl, že čistý zisk a výnosy firmy za pololetí byly rekordní. Hlavním tahounem byla podle něj poptávka po chytrých telefonech. Ve třetím čtvrtletí firma očekává růst celkových výnosů o tři až 15 procent a v samotné divizi spotřební elektroniky o více než 15 procent. Výhled však vychází ze současného pandemického vývoje, a pokud by se situace v Asii zhoršila, mohlo by to narušit dodávky komponent, napsala agentura Reuters.

Firma Foxconn je známá také jako Hon Hai Precision Industry a je hlavním dodavatelem americké společnosti Apple. Od roku 2000 působí také v České republice, kde má základnu pro Evropu, Blízký východ a Afriku. Výrobní závody má v Pardubicích a v Kutné Hoře.

Nové iPady a MacBooky se budou vyrábět ve Vietnamu. Foxconn tam postaví továrnu

Hardware

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám