Hlavní obsah

Táhl především cloud. Zisk Microsoftu stoupl na 386 miliard Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká softwarová společnost Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o osm procent na 16,7 miliardy dolarů (zhruba 386 miliard Kč). Oznámila to dnes firma. Její čtvrtletní tržby překonaly očekávání, podpořila je silná poptávka po cloudových službách.

Foto: Mike Blake, Reuters

Logo Microsoftu v Los Angeles

Článek

Tržby se ve třetím finančním čtvrtletí, které skončilo 31. března, zvýšily meziročně o 18 procent na 49,36 miliardy dolarů. Analytici je podle průzkumu společnosti Refinitiv odhadovali v průměru na 49,05 miliardy dolarů, napsala agentura Reuters.

Poptávku po produktech a službách společnosti Microsoft v době pandemie covidu-19 podpořil rozmach práce a vzdělávání z domova. Platforma Azure a další cloudové služby vykázaly ve třetím finančním čtvrtletí nárůst tržeb o 46 procent. Silný růst tržeb zaznamenala také internetová profesní síť LinkedIn, která je součástí Microsoftu od roku 2016.

Microsoft se přidal k Applu, zastavuje prodej v Rusku

Software

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám