Hlavní obsah

T-mobile přichází s neomezeným internetem u Twistu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přístup na internet prostřednictvím sítí domácích mobilních operátorů patří v České republice mezi jeden z nejrozšířenějších druhů časově neomezeného připojení a od května jej dokonce budou moci využít kromě tarifních zákazníků i uživatelé předplacených karet.

Foto: Petr Hejna
Článek

Neomezený internet za 850 korun měsíčně

S neomezeným připojením k internetu prostřednictvím technologie GPRS na předplacených kartách přichází jako první T-mobile, který od začátku května nabízí nový tarif Twist Data Unlimited s měsíčním poplatkem 850 korun včetně DPH. Podobně jako u plnohodnotných datových tarifních programů i Twistu tedy nebudete omezeni při surfování internetem dobou připojení či objemem přenesených dat. Současně je v paušálu zahrnuto i libovolně dlouhé prohlížení wapových stránek z vašeho mobilního telefonu skrze technologii GPRS.

Nový tarif je podle firmy T-mobile ideálním řešením pro uživatele, kteří chtějí být mobilně připojeni, a přitom nechtějí podepisovat žádnou smlouvu. V současné době jde o jedinou nabídku na předplacených kartách. Není však vyloučeno, že s podobnou nabídkou v budoucnu přijde i Eurotel či Oskar.

Zákazník platí jen, když službu využívá

Výhodou předplacené karty je, že za datové přenosy platí zákazník pouze v době, kdy je bude skutečně využívat. Poplatek je totiž strháván z předplaceného kreditu předem na měsíční období, pro které si chce zákazník neomezený internet předplatit. V případě, že si do této doby nedobije, poplatek mu stržen není a GPRS bude dále využívat až tehdy, kdy si kredit znovu dobije a bude na něm mít částku rovnající se alespoň výši měsíčního poplatku. O blížícím se dni, kdy je pro přístup na internet v dalším měsíčním období potřeba dobít, bude zákazník informován prostřednictvím SMS, a to pět dní předem.

GPRS: Široké pokrytí, ale nižší rychlost

Hlavní výhodou mobilního internetu je jeho široká dostupnost, takže na internet se můžete připojit téměř všude, kde má mobilní operátor pokrytí. Díky tomu jde o ideální připojení k notebooku. Nevýhodou je naopak nízká rychlost, která je přibližně desetkrát nižší než u připojení přes ADSL, jehož cena začíná už kolem 800 korun měsíčně (avšak s limitem 3 GB měsíčně).

Rychlejší mobilní internet plánuje Eurotel

Firma Eurotel však v nejbližší době nabídne rychlejší mobilní internet založený na technologii CDMA, jehož reálná rychlost by se měla pohybovat okolo 150 až 200 kbit/s, což je přibližně třikrát více, než dosáhnete u současného GPRS.

Květnové GPRS tarify za neomezený internet

  • T-mobile GPRS Data/Unlimited831 Kč
  • T-mobile Twist Data Unlimited850 Kč
  • Eurotel Data NonStop951 Kč

Uvedené měsíční paušály jsou včetně DPH 19 %.

Související témata:

Související články

Nejlevnější ADSL pod 800 Kč měsíčně

Cena vysokorychlostního přístupu na internet prostřednictvím technologie ADSL klesla pod 800 korun měsíčně. Snížení ceny oznámila firma Contactel, která službu...

Eurotel odložil rychlý mobilní internet

Mobilní operátor Eurotel se rozhodl odložit spuštění rychlého mobilního přístupu na internet prostřednictvím technologie CDMA. Službu měla firma komerčně...

Výběr článků

Načítám