Hlavní obsah

Švédové na nákupech. Ericsson koupí za 6,2 miliardy dolarů Vonage

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Švédský výrobce telekomunikačních zařízení Ericsson převezme za 6,2 miliardy USD (téměř 140 miliard Kč) americkou firmu Vonage, která se specializuje na cloudovou komunikaci. Firma to v pondělí uvedla v tiskové zprávě. Dohoda je největší akvizicí švédské firmy za několik let a přichází po loňském převzetí americké firmy Cradlepoint za 1,1 miliardy USD, uvedla agentura Reuters.

Foto: Ericsson

Ilustrační foto

Článek

Cena je stanovena včetně dluhu, a transakce by měla být dokončena v první polovině příštího roku. Správní rada Vonage dohodu jednomyslně podpořila, schválit ji ale ještě musejí akcionáři Vonage a také regulační úřady.

Tržby společnosti Vonage za finanční rok do konce září činily 1,4 miliardy USD. Cloudová komunikační platforma firmy slouží více než 120 000 zákazníkům a více než jednomu milionu registrovaných vývojářů po celém světě.

Dohoda je stvrzena, pro CETIN postaví 5G sítě v Česku Ericsson

Internet a PC

Transakce je v souladu s plánem Ericssonu, který počítá s celosvětovou expanzí v bezdrátových sítích a zvýšením podílu na trhu. Představuje také novou etapu plánovaného směrování firmy pod vedením generálního ředitele Börje Ekholma.

Ten se ujal funkce v roce 2017 a rozhodl se zaměřit na restrukturalizaci podniku a změnu jeho zaměření. Ericsson se na začátku tohoto tisíciletí zaměřil na řadu multimediálních oblastí, ale potýkal se s tím, že jeho nákupy často nešlo správně zařadit do provozní činnosti, což zatěžovalo zisk a marže skupiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám