Hlavní obsah

Surfujte jak po vlnách, tak i po internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Intel představila zajímavou novinku na letošní léto, kterou je první surf se zabudovaným bezdrátovým notebookem na světě, který umožní surfařům číst si e-maily, surfovat po webu i nahrávat sebe samotné při sjíždění vln. Tablet založený na technologii Centrino umožňuje bezdrátové připojení k internetu prostřednictvím hotspotu na pláži.

Foto: Patrik Pařízek

Každý rok se schází více a více nadšenců.

Článek

Prkno Intel Wireless Technology Surfboard bylo vyvinuto při příležitosti sportovního a hudebního festivalu 2004 Intel GoldCoast Oceanfest, který se konal od 18. do 20. června v North Devonu ve Velké Británii.

Sluneční kolektory slouží pro dobíjení

Futuristické prkno, které se dodává se slunečními kolektory, jenž slouží pro dobíjení notebooku na pláži sluneční energií, bylo představeno a poprvé použito profesionálním surfařem Duncanem Scottem, který je "velvyslancem společnosti Intel" na tomto světovém surfařském okruhu.

Prostřednictvím mobilní technologie Centrino umožňuje surfařům připojit se k internetu, ať už na moři čekají na vlnu, odpočívají na pláži nebo jsou v oblíbeném plážovém baru. Jedinou podmínkou je být v dosahu nějakého hotspotu.

Technologie versus jízdní vlastnosti

Surfovací prkno vyvinula společnost Intel ve spolupráci s renomovaným návrhářem z North Nevonu Joolsem Matthewsem ze surfařské firmy Gulfstream. Jools v uplynulých patnácti letech navrhl tvary více než 15 tisíc prken, takže když se Intel pustil do tohoto odvážného projektu, byl prvním člověkem, na kterého se obrátil. Bylo důležité dosáhnout toho, aby technologie nenarušovala jízdní vlastnosti prkna.

Jools Matthews řekl: "Zabudovat tuto technologii do prkna a zajistit jeho vodotěsnost byla velká výzva. Tvrdě jsme pracovali na začlenění notebooku do surfu tak, aby váha počítače neovlivnila jízdní vlastnosti prkna - a jsem si jistý, že nový surf má všechny jízdní kvality, které prkna Gulfstream  proslavily."

Anketa

Využili byste takové prkno i vy?
Ano
47,5 %
Ne
52,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 244 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám