Hlavní obsah

Spotify chce mazat antisemitské seznamy skladeb

Jeruzalém

Streamovací hudební služba Spotify chce odstraňovat seznamy skladeb, které oslavují nacistického vůdce Adolfa Hitlera, zesměšňují oběti holokaustu nebo obsahují nacistické symboly. Informuje o tom izraelský deník Times of Israel, kterému to sdělil mluvčí platformy sídlící ve Švédsku.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Sporný obsah generovaný uživateli porušuje naše předpisy a je právě odstraňován. Spotify zakazuje všechny uživatelské obsahy, které jsou urážející, hanící, pomlouvačné, pornografické, výhružné nebo obscénní,“ citoval list mluvčího.

Ve středu deník informoval o playlistech s písněmi vyzývajícími k zabíjení Židů, zesměšňující dětskou oběť holokaustu Anne Frankovou, a naopak velebící Hitlera.

Málo předplatitelů a vysoká ztráta. Hudební služba Spotify zklamala hospodářskými výsledky

Internet a PC

Do čtvrtečního večera byla většina závadného obsahu údajně odstraněna, ale stále tu zůstalo mnoho přístupných profilů registrovaných pod jménem Adolf Hitler.

Streamovací platforma Spotify se stala terčem kritiky také ze strany osvětimského památníku. Také jemu se příčí desítky seznamů skladeb s tituly oslavujícími Hitlera a zesměšňujícími oběti holokaustu. „Spotify. Polepši se prosím,“ vyzval památník na Twitteru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám