Hlavní obsah

Sony: Za Big Mac stažení jedné písničky zdarma

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Sony, která teprve nedávno vstoupila na trh internetové muziky, umožní každému, kdo si koupí Big Mac u McDonalds, stažení jedné písničky zdarma prostřednictvím internetové služby Sony Connect.

Foto: archiv Mild Production

Michal Pavíček

Článek

Sony se touto netradiční marketingovou kampaní, která probíhá ve spolupráci s McDonalds, snaží prosadit na nabitém trhu internetové hudby, kterému doposud vévodí internetový obchod na stahování hudby iTunes konkurenční firmy Apple. Ten si zatím drží přibližně 70procentní podíl na trhu s internetovou muzikou.

Marketingová kampaň, která dnes začíná v USA a Kanadě, potrvá šest týdnů. Začátkem července bude McDonalds ke svému Big Macu přibalovat kód potřebný pro přístup na Sony Connect i ve svých pobočkách ve Velké Británii, Francii a Německu.

Sony Connect nabízí výběr z více než 500 tisíc písniček v ceně 99 centů za kus. Celé album pak přijde na 9,95 USD, což je přibližně 260 korun.

Anketa

Využili byste této kampaně, kdyby probíhala i v ČR?
Ano
66,2 %
Ne
33,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 619 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sony bude prodávat hudbu přes internet

Japonská společnost Sony, která se před 25 lety stala se svým walkmanem průkopníkem v oblasti přenosných přehrávačů hudby, se rozhodla vstoupit na nabitý...

Výběr článků

Načítám