Hlavní obsah

Sony bude prodávat hudbu přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Sony, která se před 25 lety stala se svým walkmanem průkopníkem v oblasti přenosných přehrávačů hudby, se rozhodla vstoupit na nabitý trh internetové muziky. Nová služba nazvaná Sony Connect umožní zákazníkům nakupovat písničky a stahovat je do svých přenosných přehrávačů.

Foto: Roman Smetka

Mladí sparťané

Článek

Sony Connect bude na trhu konkurovat takovým službám, jako je populární iTunes firmy Apple a nabídne uživatelům možnost stáhnout si více než 500 000 písniček v ceně 99 centů za kus. Celé album pak přijde na 9,95 USD, což je přibližně 260 korun.

Někteří analytici si pokládají otázku, zda Sony nepřišla se svojí nabídkou příliš pozdě, a poukazují na silnou konkurenci. Sony se však domnívá, že může být úspěšná, zvláště pokud se zvýší počet zákazníků, kteří se obrátí na legální služby.

Sony možná nabídne i vlastní přehrávač

Sony také nevyloučila, že uvede na trh vlastní přehrávač hudby stažené z internetu, který by konkuroval populárnímu zařízení iPod firmy Apple.

Dominantním hráčem na trhu digitální hudby je firma Apple, která prodala již více než tři milióny přehrávačů iPod, a na trhu s přehrávači jí tak patří téměř 50 procent. Internetový obchod na stahování hudby iTunes firmy Apple přitom prodal 70 procent písní, jež byly nakoupeny prostřednictvím internetu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kupte si empétrojky na paměťové klíčence

Se zajímavým způsobem distribuce placené hudby přichází hudební klub Maxwell's v New Jersey ve spolupráci se společností eMusic. Místo tradičního stahování...

Výběr článků

Načítám