Hlavní obsah

Sony nabídne nový miniaturní digitální foťák

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Sony v těchto dnech předvádí nový digitální fotoaparát, který je podle výrobce doposud nejmenším pětimegapixelovým přístrojem.

Článek

Nové Sony Cyber-shot DSC-T1 nabízí při miniaturních rozměrech 91x60x21 mm a hmotnosti pouhých 180 gramů velice slušné parametry. Objektiv s trojnásobným optickým zoomem integrovaný přímo v těle přístroje (se světelností F3,5-F4,4) doplňuje 5Mpix snímací prvek, který poskytuje fotografie v rozlišení až 2592x1944 obrazových bodů.

Na novém Cyber-shotu zaujme také obrovský 2,5" LCD displej a rychlost, s jakou lze pořizovat snímky. Zapnutí přístroje totiž trvá pouhou jednu vteřinu a v maximálním rozlišení je možné fotit rychlostí jeden snímek za vteřinu.

Zajímavostí je i možnost záznamu videosekvencí se zvukem v rozlišení až 640x480 při 30 snímcích za vteřinu, a to ve formátu MPEG. Snímky a videosekvence se ukládají na paměťové karty Memory Stisk (Pro) Duo, přičemž v základním balení najdete kartu o kapacitě 32 MB.

Nový digitální fotoaparát od firmy Sony by se měl v obchodech objevit v lednu za cenu okolo 550 dolarů a bude konkurovat modelům IXUS od firmy Canon.

Reklama

Související témata:

Související články

OpenOffice ve verzi 1.1 přichází

Na internetu se objevila finální verze kancelářského balíku OpenOffice 1.1, který je nejlepší bezplatnou alternativou ke komerčnímu Microsoft Office.

Intel koncem října zlevní Pentia 4

Po relativně klidném prázdninovém období přichází doba velkých slev procesorů. Již nyní klesly ceny procesorů Pentium-M určených pro notebooky a koncem října...

Výběr článků

Načítám