Hlavní obsah

Snapchat je sociální síť na prodej drog, nebral si servítky francouzský ministr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Snapchat je mobilní aplikace, která slouží primárně k posílání fotek a krátkých videí. V posledních letech se přitom těší stále vzrůstající popularitě, po celém světě má 265 milionů aktivních uživatelů, kteří ji používají každý den. Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin však v rozhovoru pro stanici France Inter prohlásil, že je to „sociální síť na drogy“.

Foto: Pool, Reuters

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin

Článek

Mobilní aplikace Snapchat, určená pro iOS od Applu a Android, umožňuje posílat text, fotografie i videa. Hlavní výhodou proti konkurenčním aplikacím je, že zprávy krátce po přečtení zmizí. Výrazně se tak snižuje riziko, že se k citlivému obsahu dostane někdo cizí.

Právě v tom ale vidí Darmanin problém. Podle něj totiž mladá generace Francouzů využívá mizející zprávy k objednávkám drog až do domu. „V dnešní době je stejně snadné si objednat drogy, jako když chcete pizzu,“ prohlásil francouzský ministr vnitra.

Foto: archív tvůrců

Aplikace Snapchat

„Od ledna bylo zneškodněno více než 500 prodejních míst drog. V současnosti pracujeme na pochopení nových prostředků distribuce drog,“ prohlásil Darmanin s tím, že Snapchat využívají lidé k objednávkám a Uber k dovozu až domů.

„Snapchat nesmí být sociální sítí na drogy. To, co označujeme jako ‚uberizaci‘, je také velký problém,“ zdůraznil ministr a zároveň vyzval vedení sociální sítě „k přijetí odpovědnosti“.

Darmanin považuje boj proti návykovým látkám za svou prioritu. V současnosti podle agentury AFP eviduje francouzská policie zhruba 4000 míst, která slouží k distribuci drog. Jen od ledna proti nim bylo provedeno 1700 zásahů, upřesnil ministr vnitra.

První číst, pak sdílet. Facebook testuje novou funkci proti dezinformacím

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám