Hlavní obsah

Skype má celosvětový výpadek

• Aktualizováno
Novinky, mif

Oblíbený komunikační program Skype, který provozuje společnost Microsoft, má globální výpadek. První problémy uživatelé hlásili v pondělí dopoledne. Výpadek tedy trvá již několik hodin a zatím není vůbec jasné, kdy bude služba opět zprovozněna. Skype na svých stránkách výpadek potvrdil.

Foto: archív tvůrců

Komunikační program Skype

Článek

Chyba se ale podle všeho týká pouze aplikací pro klasické počítače, tablety a chytré telefony. Přes on-line rozhraní Skypu – tedy prostřednictvím webového prohlížeče – je možné se normálně přihlásit.

„Detekovali jsme problém, který ovlivňuje Skype v mnoha ohledech. V důsledku toho není možné měnit stav, kontakty se tváří jako nedostupné a není možné uskutečňovat hovory,“ uvedla technická podpora Microsoftu na oficiálních stránkách Skypu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stížnosti na nedostupnost služby se množí na tuzemských i zahraničních internetových fórech. Hned několik uživatelů hlásilo problémy se Skypem také redakci Novinky.cz.

„První hodinu se nešlo přihlásit vůbec. Pak se mi to sice podařilo, ale po pár sekundách mě program opět odhlásil,“ uvedla pro Novinky.cz Blanka F., podle níž se ke Skypu nedaří přihlásit už od 9:00.

Technici již pracují na opravě

Stejné zkušenosti hlásí i další uživatelé. Když už se jim podaří připojit, nemohou se dostat do historie komunikace se svými přáteli, ani nemohou nikomu volat.

Co výpadek způsobilo, zatím není jasné. Americký softwarový gigant Microsoft ještě ani neprozradil, kdy by mohla být služba opět plně funkční.

„Děláme, co můžeme, abychom tento problém vyřešili. Děkujeme za trpělivost,“ doplnili pracovníci technické podpory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám