Hlavní obsah

Microsoft to nevzdává, na poslední chvíli láká na Windows 10 zadarmo

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních pár dní zbývá do ukončení nabídky bezplatného přechodu na Windows 10. Zástupci amerického softwarového gigantu nechtějí nechat nic náhodě, a tak přišli s novým způsobem, jak přimět uživatele k přechodu. Uživatele „straší” vykřičníkem a obřím odpočtem.

Foto: repro neowin.net

Okno s odpočtem informující o možnosti bezplatného přechodu na Windows 10

Článek

Možnost přechodu na desítky ze starších verzí operačního systému Windows bude ukončena v pátek 29. července. Na to začal americký softwarový gigant uživatele upozorňovat před časem výzvami, které zakrývají celou obrazovku.

Chce se skoro říct, že nově používá zbraně ještě daleko většího kalibru. V oznamovací oblasti u hodin totiž zobrazuje ikonku Windows se žlutým vykřičníkem. Vykřičník se přitom běžně objevuje na této platformě v případech, kdy je v systému něco v nepořádku.

Uživatelé si tak mohou myslet, že je například v operačním systému nějaká chyba, či že antivirový software nepracuje tak, jak má. Ve skutečnosti se však pod touto zlověstně vypadající ikonkou ukrývá nabídka na přechod na desítky.

Odpočet zakryje velkou část obrazovky

Když ji uživatelé rozkliknou, velkou část obrazovky jim zakryje odpočet. Ten zobrazuje nejen dny, ale dokonce i zbývající sekundy. Naštěstí nechybí tlačítko „Decline free offer“ (Odmítnout bezplatnou nabídku) pro uživatele, kteří z nějakých důvodů o desítky nestojí.

Je ale vcelku pravděpodobné, že se celá řada uživatelů vykřičníku a odpočtu lekne a z obav upgrade provedou, jak upozornil server Neowin.

Za poslední rok se snažil americký softwarový gigant přimět uživatele k přechodu na desítky různými způsoby. Několik měsíců dokonce upgrade instaloval automaticky jako důležitou aktualizaci. Tedy stejným způsobem, jakým se instalují například záplaty kritických trhlin v operačním systému.

Jen pro majitele sedmiček a osmiček

Aktualizace na desítky zdarma platí pro uživatele Windows 7 a Windows 8.1 (případně pro majitele chytrých telefonů s Windows Phone 8.1).

Současná verze operačního systému je na trhu necelý rok, ale už teď je možné Windows 10 označit za nejúspěšnější Windows v historii – běží na více než 350 miliónech zařízení a co víc, samotní uživatelé strávili na platformě Windows 10 přes 135 miliard hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám