Hlavní obsah

Microsoft prozradí všechny detaily o Windows 11 na konci září. A ukáže nové počítače

Společnost Microsoft svolala na konec září velkou tiskovou konferenci. Akce by měla být zasvěcena novým počítačům a tabletům z rodiny Surface, ale také chystanému operačnímu systému Windows 11.

Výkonný hybrid Surface Pro X od společnosti MicrosoftVideo: Archív výrobce

 
Článek

Tiskovka je naplánována na středu 22. září, bude streamovaná on-line od 17:00 středoevropského času.

Vzhledem k tomu, že operační systém Windows 11 přijde na pulty obchodů přesně dva týdny po této akci, lze očekávat, že se o něm dozvíme všechny detaily. Doposud totiž byla představena pouze testovací verze, která se od té finální může ještě zásadně lišit.

Foto: archív výrobce

Surface Laptop Go

Na své si přijdou také fanoušci počítačů od Microsoftu. Podle neoficiálních informací bychom se totiž měli dočkat omlazení prakticky celé produktové řady – tedy hybridních tabletů, notebooků i stolních sestav řady Surface.

Zajímavé také je, že Microsoft si naplánoval akci pouhý týden po velké tiskovce Applu, která se uskuteční již příští úterý. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli si obě společnosti budou v představených novinkách nějak konkurovat.

Ukážou se iPhony nebo iPady? Apple představí příští týden nové produkty

Mobil

Novinky ve Windows 11

Windows 11 přinášejí zcela inovovaný design, pro který je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek. Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – prý aby byla uživatelům „blíže na dotek“.

Novinkou jsou Windows Widgets. Podobnou vychytávku známe už z mobilních platforem, v podstatě půjde o živá okna, ve kterých se budou zobrazovat důležité informace, o něž uživatel bude stát. Například zprávy, záznamy kalendáře, upomínky, počasí apod. Jednotlivá okna bude moci uživatel libovolně přerovnávat a upravovat jejich velikost.

Microsoft představuje nový operační systém Windows 11Video: archív tvůrců

Velký důraz byl v nové verzi systému kladen také na hráče. Microsoft slibuje, že v jedenáctkách se budou jednotlivé tituly načítat daleko rychleji. Zároveň díky podpoře technologie AutoHDR nabídne operační systém Windows 11 špičkovou grafiku u jednotlivých titulů i bez zásahu vývojářů.

Do nového systému půjdou navíc nainstalovat aplikace, které byly původně určeny pro mobilní platformu Android.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Windows 11

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám