Hlavní obsah

Mapy.cz přímo v automobilu, rozumí si s CarPlay od Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi šikovné vylepšení přidala společnost Seznam.cz do své aplikace Mapy.cz. Nově mohou majitelé chytrých telefonů iPhone a počítačových tabletů iPad promítat mapové podklady přímo do automobilu prostřednictvím standardu CarPlay od Applu. Mapy.cz díky tomu významně rozšiřují své navigační dovednosti.

Foto: Mapy.cz

Mapy.cz v rámci CarPlay od Applu

Článek

Funkce je pochopitelně k dispozici pouze u vozů, které tuto technologii podporují. Prostřednictvím CarPlay nicméně mohou na velkých displejích na palubních deskách vidět přesně to, co znají z mobilů a tabletů – Mapy.cz se totiž zobrazí přímo v rámci infotainmentu.

Samozřejmě nechybějí pokročilé funkce jako například značení dopravních pruhů či noční režim. Dostupná je i možnost vybrat si do plánování oblíbená místa uložené v Moje mapy.

Haptické mapy dostupné pro celý svět, Seznam.cz je nabízí zadarmo

Internet a PC

„Přidali jsme také možnost rychle si přepnout mapu z obrazovky navigace do telefonu a zpět, pro rychlejší ovládání. V CarPlay je navíc možné pohodlně používat mapu i bez navigace,“ uvedl Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Není bez zajímavosti, že Mapy.cz se dostaly mezi úzký výběr 12 navigačních systémů, které jsou v CarPlay celosvětově dostupné. „Uživatelé je tak mohou komfortně využívat po připojení svého telefonu v autě,“ konstatoval produktový manažer.

Android zatím nebude. Kvůli Googlu

Majitelé mobilních zařízení s operačním systémem Android si budou podle něj muset na české Mapy.cz ve svých vozech ještě počkat. „Propojení naší mapové aplikace s Android Auto zatím blokuje společnost Google, která omezuje přístupy třetích stran do svých systémů, ale věříme, že se situace v budoucnu změní,“ uzavřel Faifer.

Služba Mapy.cz, kterou provozuje společnost Seznam.cz, svým uživatelům umožňuje vyhledat atraktivní místa v jejich okolí, poskytuje tipy na zajímavé výlety ať už pěšky, na kole, nebo autem. Samozřejmostí je i doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Mapy.cz nově nabídnou data o počasí

Mapová aplikace Mapy.cz, za kterou stojí společnost Seznam.cz, představila ve středu jednu z prvních novinek pro nadcházející turistickou sezonu. Řeč je...

Seznam.cz spustil novou službu Kalendář

Společnost Seznam.cz spustila novou službu Kalendář, kterou budou moci uživatelé využívat podobně jako další služby české internetové jedničky zadarmo....

Výběr článků

Načítám