Hlavní obsah

Mapy.cz nově nabídnou data o počasí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mapová aplikace Mapy.cz, za kterou stojí společnost Seznam.cz, představila ve středu jednu z prvních novinek pro nadcházející turistickou sezonu. Řeč je o kartě s předpovědí počasí, která je k dispozici nejen z počítače, ale také z mobilu. Nová vychytávka přitom díky spolupráci s Windy.com funguje celosvětově – aktuální data se zobrazují v detailu konkrétního místa.

Foto: Mapy.cz

Karta Počasí na Mapy.cz

Článek

Nově tak na Mapy.cz návštěvníci naleznou informace o teplotě vzduchu, směru a rychlosti větru, srážkách nebo sněžení. A to i na několik dní dopředu. Všechna data pocházejí přitom z matematického modelu z české aplikace Windy.com, kterou vytvořil majitel společnosti Seznam.cz Ivo Lukačovič.

„Smyslem této funkce není nahradit meteorologické portály, ale především umožnit lidem operativně zjistit aktuální informace o počasí pro bod zájmu na našich mapách,” upřesnil Jan Laš, produktový manažer služby Mapy.cz.

V kartě Počasí je podle něj také možné zjistit pro jakékoliv místo na světě aktuální čas nebo dobu východu a západu slunce.

Mapy.cz primárně slouží k vyhledávání atraktivních míst v okolí, zároveň tento server poskytuje tipy na zajímavé výlety pěšky, na kole nebo autem. Nechybí ani doporučování nejbližších restaurací, hotelů nebo zastávek městské hromadné dopravy. Mapy.cz prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu denně využije 750 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám