Hlavní obsah

Apple změnil odemykání iPhonů. Kvůli koronaviru

Novinky, ort

Doba koronavirová odhalila nečekanou slabinu moderních chytrých telefonů, které nejdou s nasazenou rouškou snadno odemykat. Usnadnit život majitelům iPhonů se však nyní rozhodla společnost Apple, která prostřednictvím aktualizace změnila odemykání jablečných telefonů.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V některých chytrých telefonech již vůbec nenalezneme čtečky otisků prstů, především moderní iPhony s nimi již nepočítají, pokud tedy nebereme v potaz staronový iPhone SE.

Aktuálně nejlepší jedenáctky se odemykají místo toho prostřednictvím Face ID, tedy funkce na rozpoznávání obličejů.

Právě roušky ale v tomto ohledu představují velký problém, protože telefony své majitele nepoznají, jak Novinky.cz upozornily již dříve. Netýká se to pochopitelně pouze iPhonů, ale také chytrých telefonů dalších výrobců.

Nečekaná slabina moderních mobilů se ukázala až kvůli koronaviru

Mobil

Právě na Apple ale byla v posledních týdnech snášena kritika nejčastěji. Pokud totiž máte nastavené biometrické odemykání pomocí obličeje, přístroj je tvrdošíjně nabízí i v případě, kdy chcete iPhone odemknout pomocí číselného kódu. Zadat kód je sice možné, ale trvá to déle a je to složitější než u ostatních výrobců.

Právě to se ale rozhodl Apple s ohledem na současnou situaci, kdy lidé musí nosit roušky, změnit. V rámci aktualizace operačního systému na verzi iOS 13.5 tedy přidal možnost při odemykání rovnou přejít k zadání kódu. Pokud tedy budete mít nasazenou roušku, iPhone se nebude neustále snažit rozeznat váš obličej, ale místo toho budete moci snadno přejít na zadání kódu.

Verze iOS 13.5 je však zatím k dispozici pouze v rámci beta verze. Kdy bude vydána její finální varianta, není zatím jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám