Hlavní obsah

Sharp nabídne mobilní telefon s 2Mpix foťákem a zoomem

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní telefony s megapixelovým digitálním fotoaparátem už nejsou ani na evropském trhu žádnou raritou, ale co takhle mobil s 2Mpix foťákem a navíc optickým zoomem? Takový je připravovaný Sharp V602SH.

Foto: Milan Haluška
Článek

Nový mobilní telefon Sharp V602SH s rozevírací konstrukcí, který se brzy objeví v nabídce japonského operátora Vodafone, je pravděpodobně úplně prvním mobilním telefonem na světě, jehož integrovaný fotoaparát je vybaven dvojnásobným optickým zoomem a umožňuje pořídit snímky až v rozlišení 1600x1200.

Véčkový telefon s rozměry 50 x 99 x 25 mm váží sice 132 gramů, ale zato je kromě velice slušného fotoaparátu také vybaven rozměrným 2.4" barevným displejem s 260 tisíci barvami a rozlišením 320x240 obrazových bodů.

Novinka dokáže kromě statickým obrázků zaznamenat také video v rozlišení 320x240 pixelů při rychlosti 15 snímků za vteřinu. Snímky a videosekvence z digitálního fotoaparátu se ukládají na miniaturní paměťovou kartu typu SD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám