Hlavní obsah

Samsung vyhrál v Japonsku patentový spor s Applem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokijský soud rozhodl, že mobilní přístroje jihokorejské firmy Samsung Electronics neporušují patenty americké firmy Apple. Vítězství Samsungu v jedné z právních bitev, které vede s Applem, přichází týden poté, co firma prohrála důležitý patentový spor v USA.

Článek

Podle soudu technologie, kterou používá jihokorejská společnost pro chytré telefony a tablety k synchronizaci s počítači, neporušuje patenty Applu.

Minulý týden porota v Kalifornii rozhodla, že Samsung porušil u svých chytrých telefonů některé patenty Applu a nařídila mu vyplatit Applu odškodné jednu miliardu USD (zhruba 20 miliard Kč). Apple se nyní snaží o zákaz prodeje osmi telefonů Samsungu v USA, napsaly agentury AP a Reuters. [celá zpráva]

Foto: Reuters

iPad 3

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple loni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí, včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí.

Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Apple a Samsung si konkurují na lukrativním trhu smartphonů a počítačových tabletů. Vzhledem k tomu, že těmto segmentům trhu se obecně předpovídá další silný růst, je důležité, aby výrobci těchto zařízení měli také oprávnění používat patenty ke klíčovým technologiím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám