Hlavní obsah

Rychlost LTE v květnu klesla až o 15 procent, nejrychlejší byl stále T-Mobile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rychlost mobilního připojení LTE v květnu proti dubnu klesla až o 15 procent. Nejrychlejší byl stále T-Mobile s poklesem o 12 procent na 48,6 Mbit/s. Meziročně LTE v jeho síti o 44 procent zrychlilo. Druhá je společnost O2 s nárůstem proti předchozímu měsíci o tři procenta na 41 Mbit/s, třetí Vodafone naopak zaznamenal propad o 15 procent na 39,4 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Připojení přes 3G v dubnu nabízeli již jen operátoři O2 a T-Mobile, protože Vodafone svou síť vypnul, aby mohl frekvence použít pro rychlejší technologie. Rychlost v síti T-Mobilu klesla o 32 procent na sedm Mbit/s, v síti O2 připojení zpomalilo o 14 procent na čtyři Mbit/s.

Rychlost pevného DSL připojení v květnu vzrostla v průměru o jedno procento na 25,6 Mbit/s. Nejvyšší rychlost ve své síti nabízel Český Bezdrát s průměrem 30,5 Mbit/s. Kabelové připojení v květnu zrychlilo o 16 procent na 52,9 Mbit/s a připojení po optice rovněž zrychlilo, a to v průměru o dvě procenta na 38,6 Mbit/s. První Cesnet naměřil přes 45 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi si v květnu udržela hodnoty z předchozího měsíce, tedy průměr 26,1 Mbit/s. V porovnání s rokem 2020 vzrostla o 19 procent. Nejrychlejší připojení v květnu nabízel SkyNet s průměrem 41 Mbit/s.

T-Mobile bude přes léto rozdávat neomezený internet zadarmo

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Drahé tarify? Politici si myjí ruce

Mobilní data u tuzemských operátorů jsou nadále neúměrně drahá, ukazuje porovnání s ostatními evropskými zeměmi. Podle politiků ale už není jiné cesty, než aby...

Výběr článků

Načítám