Hlavní obsah

Remaster vyhrává souboj s časem. Vyzkoušeli jsme Uncharted: Legacy of Thieves

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární dobrodružná série Uncharted patří mezi jedny z nejznámějších značek stáje Playstation. Dobrodruh a lupič Nathan Drake si získal srdce milionů hráčů a každý díl trhal rekordy v prodejích a získával jedno ocenění za druhým. Po povedeném remasteru původní trilogie pro Playstation 4 nyní přichází remaster posledních dvou titulů z PS4 ve vylepšených verzích pro PS5. Tady lupiči vyhráli boj se zubem času.

Upoutávka na Uncharted: Legacy of Thieves CollectionVideo: Playstation

 
Článek

Jako první na paškál si vezmeme skvělý čtvrtý díl. V něm se Nathan Drake vydává na své poslední dobrodružství a na jeho cestě mu sekunduje nejen věrný kamarád Sully a manželka Elena, ale také jeho bratr Sam.

I přes slib své ženě se Nathan vydává hledat pirátský poklad a samozřejmě není sám, kdo na něj má zálusk. Nathan se svými parťáky se tak bude muset prostřílet spoustou protivníků na druhé straně barikády. Odměnou za to mu bude šplhání po dechberoucích scenériích.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z Uncharted: Legacy of Thieves

Kromě chybějícího režimu pro více hráčů se jinak na obsahu obou titulů nic nezměnilo. Uncharted 4: A Thief´s End vypráví poslední příběh dobrodruha Nathana Draka, tak The Lost Legacy se zaměřuje na starou známo Chloe a její parťačku Nadine, která se objevila i ve čtvrtém díle.

Zatímco A Thief´s End bylo svého času hodně očekáváné pokračování bombastické série, tak i přes vážnější tón příběhu si zde hráči užili pořádně akční a adrenalinové scény jako v předchozích dílech. The Lost Legacy oproti tomu působí mnohem osobnějším a komornějším dojmem.

Uncharted 4: A Thief's End - jedna z nejlepších her této generace konzolí

Hry a herní systémy

Hratelnost se nikterak nezměnila. Protagonisté obou dílů umí šplhat ať už po budovách, tak i skalách apod., střílí z všemožných zbraní a občas řeší nějaký ten logický puzzle, aby se dostali do další lokace. To vše je prokládáno bezprecedentně kvalitními příběhovými animacemi se skvělými hereckými výkony a vysoce kvalitním hudebním doprovodem. Hlavně animace vypadají v remasterované verzi ještě o to lépe.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z Uncharted: Legacy of Thieves

Hráči mají na výběr, v jakém režimu budou hry hrát. Milovníci skvělého zpracování a vysokého rozlišení si hru užijí v plnohodnotném 4K rozlišení a 30 snímcích za vteřinu. Fanoušci plynulosti mohou hru nechat v 1080p rozlišení a odměnou jim bude 120 snímků za vteřinu. Ti, co si chtějí užít jak plynulost, tak i vysoké rozlišení, tak zvolí střední možnost, a to dynamické rozlišení 4K v 60 snímcích za vteřinu. Samozřejmostí je podpora nového ovladače DualSense a hlavně využití rychlého SSD disku konzole. Díky němu tak hra prakticky nemá nahrávací obrazovky.

Legendární Uncharted se vrací: všechny hry v jednom balíku i s českými titulky

Hry a herní systémy

I přes pár neduhů, které vývojáři určitě svižně opraví prvním patchem, dokazuje remasterovaná kolekce, jak dobře série Uncharted stárne, což dokázal už samotný remaster původních třech dílů. Pro nové hráče skvělou volbou, pro fanoušky vlastnící původní verze z Playstation 4 příjemným zpestřením suchého období za pár babek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka z Uncharted: Legacy of Thieves

Uncharted: Legacy of Thieves tak jen podtrhuje kvality vývojářského studia Naughty Dog, které s každou svou novou hrou boří hranice nejen technického zpracování her, ale hlavně posouvá vyprávění napínavých příběhů a vdechují život virtuálním postavám jako žádné jiné studio v odvětví. Až je člověku po dohrání smutno, když si uvědomí, že cesta Nathana Draka skončila a jeho pokračování se už s největší pravděpodobností nedočkáme.

Uncharted: Legacy of Thieves vyšlo exkluzivně pro konzoli Playstation 5 a obsahuje českou lokalizaci formou textů a titulků.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám