Hlavní obsah

Prodej ruské rakety přes eBay nevyšel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deaktivovanou ruskou raketu z dob minulé sovětské éry se minulý týden snažil přes elektronickou aukci (eBay) prodat jistý Angličan. Na nátlak společnosti však svou nabídku musel stáhnout.

Foto: Eliška Paulová
Článek

Společnosti eBay ale nevadil ani tak prodej samotné rakety jako spíše toho, že se objevila na jednom místě spolu s nabídkou na prodej jejího odpalovacího zařízení. To se dle pravidel eBay mělo objevit na zvláštní stránce.

Prodej jakékoli munice, zbraňových replik či plamenometů je na eBay zakázán. "Přesto však je nabídka demilitarizovaných střel povolena, říká mluvčí eBay. "Existuje totiž ohromný trh s deaktivovanými zbraněmi, které jsou klasifikovány jako muzejní kousky."

Hlasujte v anketě pod článkem:
Zkoušeli jste již něco prodat/koupit přes eBay?

Na své eBay stránce, Richard Moore (prodejce odpalovacího raketového zařízení), popisuje svého FROGa (Zil 135 Free Range Over Ground) jako "matku všech hraček". Cena "matky" se minulou středu vyšplhala na 18 960 liber (800 000 Kč).

Raketu se Moore brzy chystá přes eBay opětovně nabídnout - tvrdí, že o ni byl obrovský zájem.

Moore není dle svých slov dealerem zbraní - pouze je specialistou na ruská bojová vozidla a raketu i odpalovací zařízení před několika týdny zakoupil od společnosti, která filmovým producentům zapůjčuje automobily.

Anketa

Zkoušeli jste již něco prodat/koupit přes eBay?
Ano
33,7 %
Ne
38,1 %
Zkusil bych, kdybych věděl jak na to
28,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 270 čtenářů.

eBay: světové online tržiště

Založena v září 1995 jako místo pro obchodování s nejrůznějším zbožím. Dnes má eBay přes 100 miliónů registrovaných uživatelů, kteří mohou téměř odkudkoli a s kýmkoli ihned elektronicky obchodovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám