Hlavní obsah

Převálcuje Mozilla Firefox internetový prohlížeč od Microsoftu?

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Internetový prohlížeč Mozilla Firefox, který představuje bezpečnější a komfortnější náhradu nejčastěji používaného Internet Exploreru integrovaného ve Windows, se zatím těší velkého zájmu uživatelů. Doposud si ho stáhlo více než 5 miliónů zájemců.

Foto: Kateřina Štruncová

Kristýna s oceněním

Článek

V současné době je Firefox ve stádiu testování a na internetu si lze stáhnout pouze betaverzi (resp. Preview Release 1). Již ta se však chová velmi rozumně a lze s ní bez problémů každodenně surfovat na internetu.

Firefox 1.0 začátkem listopadu

Finální verze Firefoxu 1.0 však již dlouho na sebe nenechá čekat, neboť je naplánována na 9. listopadu 2004. Firefox je navíc postaven na jádře Mozilla, díky čemuž je zatím surfování s ním mnohem bezpečnější než s "děravým" Internet Explorerem.

Doby, kdy Internet Explorer dominoval trhu s internetovými prohlížeči, by se tak brzy mohly rozplynout. Firefox je totiž i podle našich zkušeností velmi dobrou alternativou Internet Exploreru a navíc je v češtině. Příznivci tohoto bezplatného prohlížeče dokonce zpracovali velmi pěkně provedené webové stránky, kde se dozvíte např. 11 důvodu proč přejít na Firefox.

Firefox se stal nejrychleji šířícím se prohlížečem s jádrem Mozilla a každý den si jej stáhne 125 tisíc uživatelů. Když před čtyřmi týdny Firefox pokořil hranici 1 miliónu stažení, ještě nikdo nečekal, že toto pondělí se počítadlo přehoupne přes pět miliónů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám