Hlavní obsah

Po UPC zvyšuje rychlost i Karneval, ale jen nepatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabelový operátor Karneval zvyšuje od pátku rychlost svého internetového připojení. Reaguje tím na zdvojnásobení rychlosti konkurenčního připojení od UPC, se kterým přišla firma prvního prosince.

Foto: Vít Fikejzl

Chráněné dílny Kopeček

Článek

Oproti UPC se však zrychlení týká jen rychlosti posílání dat směrem od uživatele (tzv. uploadu), která se zvedla u služby Turbo ze 150 na 200 Kbit/s, a u služby Premium Turbo ze 150 na 300 Kbit/s. Rychlost stahování, stejně jako cena, zůstávají při starém.

Nabídka od UPC je výhodnější

Firma UPC, která je největším poskytovatelem kabelového připojení zdvojnásobila rychlosti u svých nabídek Chello Classic a Chello Plus při nezměněné ceně od 1. prosince. [celá zpráva]

Srovnání cen kabelových operátorů
SlužbaRychlostCena s DPH
Chello Easy256/64 Kbit/s555 Kč
Chello Classic2048/256 Kbit/s1 224 Kč
Chello Plus4096/512 Kbit/s1 678 Kč
Karneval Turbo1000/200 Kbit/s1 290 Kč
Karneval Premium Turbo2000/300 Kbit/s1 790 Kč

Navíc si pro nové zákazníky přichystala speciální předvánoční nabídku, v rámci které mohou zdarma získat modem, a instalaci pořídit za pouhou jednu korunu. K vybraným tarifům lze za další korunu získat kapesní MP3 přehrávač jako vánoční dárek.

Oba kabeloví operátoři soupeří zejména s nabídkou připojení přes telefonní linku prostřednictvím technologie ADSL. Tu nyní využívá kolem 80 tisíc zákazníků a cena začíná na úrovni 600 Kč měsíčně plus poplatek za telefon.

Reklama

Související témata:

Související články

UPC zdvojnásobí rychlost kabelového internetu

Společnost UPC, která je největším českým poskytovatelem vysokorychlostního kabelového internetu, od prosince zdvojnásobí rychlost připojení, cena se přitom...

Výběr článků

Načítám