Hlavní obsah

Plánovat vodácké výlety na Mapy.cz už můžete i na Slovensku

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz zpřístupnila minulý měsíc letecké snímky pro celé Slovensko. Nyní připravila další novinku – u našich východních sousedů je možné od tohoto týdne plánovat vodácké výlety na serveru Mapy.cz. Trasy si můžete přichystat po všech významných tocích Slovenska, i když zatím pouze v beta verzi.

Foto: Seznam.cz

Ukázka plánování vodácké cesty na Mapy.cz na Slovensku

Článek

„Plánovač vodáckých tras na Slovensku funguje stejně jako v Česku. Na mapě jsou zvýrazněny řeky, které se dají sjíždět. Díky plánovači si vodáci na nich naplánují trasu a dozvědí se tak informace například o délce vybraného úseku,“ uvedl Martin Fuks, senior produktový manažer Mapy.cz.

Plánování tras po vodě pro Českou republiku bylo zpřístupněno na serveru Mapy.cz v polovině června. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Ukázka plánování vodácké cesty na Mapy.cz

Na mapě Slovenska byly přidány rozšiřující informace k šesti řekám, ke kterým získaly Mapy.cz data.

„Při plánování na řekách Hron, Orava, Revúca, Belá, Nitra, Čierny Váh se tak lidé dozvědí i to, kde jsou nejlepší nástupní a výstupní místa, jaké jezy, peřeje a přítoky je při plavbě čekají, které mosty a kempy budou míjet nebo kde se na cestě občerstvit. Informace o řekách budou postupně doplňovány o fotografie, které na Mapy.cz mohou přidávat samotní uživatelé,“ konstatoval Fuks.

„S několika tisíci kilometrů vodních toků v mapových podkladech společnosti Seznam.cz se výhledově počítá i do verze pro mobilní zařízení. Naplánovanou trasu je možné prozatím uložit do funkce batůžek a případně vzít s sebou na řeku v tištěné podobě,“ doplnil produktový manažer Mapy.cz.

Novou funkcionalitu najdou lidé na serveru Mapy.cz v ovládacím panelu po pravé straně hned pod řádkem, prostřednictvím kterého je možné plánovat cílovou destinaci. Ikonka vodáka doplňuje již zavedené způsoby dopravy – autem, na kole a pěšky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám