Hlavní obsah

Mapy.cz nabízejí plánování cesty i po vodě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz přidala novou vychytávku na server Mapy.cz, kterou jistě ocení všichni nadšení vodáci. Díky plánovači vodáckých tras je totiž možné plánovat cesty i po řekách. Přestože jde zatím pouze o testovací verzi, k dispozici jsou již nyní všechny významné toky v České republice.

Foto: Seznam.cz

Ukázka plánování vodácké cesty na Mapy.cz

Článek

Novou funkcionalitu najdou lidé na serveru Mapy.cz v ovládacím panelu po pravé straně hned pod řádkem, prostřednictvím kterého je možné plánovat cílovou destinaci. Ikonka vodáka doplňuje již zavedené způsoby dopravy – autem, na kole a pěšky.

„V plánovači, který samozřejmě plánuje cesty po proudu, se zobrazí všechna podstatná orientační místa. Vodáci se tak dozvědí, kde jsou nejlepší nástupní a výstupní místa, jaké jezy, peřeje a přítoky je při plavbě čekají, které mosty a kempy budou míjet nebo kde se na cestě občerstvit,“ uvedl Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

U jezů najdou lidé detaily o náročnosti a o možnostech sjíždění.
Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz

Na naplánované trase samozřejmě nechybějí ani další důležité informace pro vodáky. „U jezů, kterých je aktuálně na Mapy.cz 1276, najdou lidé také detaily o jejich náročnosti a o možnostech jejich sjíždění. Tyto informace budou postupně doplňovány o fotografie z daných míst,“ konstatoval Štěpán.

V současnosti je plánování vodáckých tras možné pouze ve webovém rozhraní služby Mapy.cz. Do budoucna se však počítá také z verzí pro chytré telefony a počítačové tablety. „S celkem 4760 kilometry vodních toků v mapových podkladech společnosti Seznam.cz se výhledově počítá i do verze pro mobilní zařízení. Naplánovanou trasu je možné prozatím uložit do funkce batůžek a případně vzít s sebou na řeku v tištěné podobě,“ poradil produktový manažer Mapy.cz.

„Mezi blízké plány týmu Mapy.cz patří rozšíření vodáckých tras i na Slovensko a doplnění informací o počasí. Nový plánovač, který je zatím v testovacím provozu, je tak letní alternativou běžkařských tras, které budou opět spuštěny se zimní sezónou,“ uzavřel Štěpán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám