Hlavní obsah

Pád o 160 000 Kč a následný růst. Bitcoin se ustálil na 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřlivý růst kurzu má za sebou bitcoin. Po dosažení rekordní hodnoty ale nejznámější kryptoměna na světě oslabila o více než 160 000 Kč. Smutnit však fanoušci kryptoměn rozhodně nemuseli, neboť kurz začal následně zase růst. Bitcoin se ustálil nad pomyslnou hranicí 1,5 milionu korun. Vyplývá to z informací specializovaného serveru CoinMarketCap.

Článek

Zkraje letošního roku se bitcoin obchodoval za 946 227 Kč. Kurz navzdory menším či větším výkyvům ale od poloviny ledna roste, tehdy bylo v USA schváleno 11 bitcoinových ETF – zkratka ETF označuje fond obchodovaný na burze.

V úterý hodnota vyrostla až na 1 609 426 Kč, což je absolutní rekord od vzniku bitcoinu. Překonána byla nejvyšší hodnota z listopadu 2021, tehdy se nejznámější kryptoměna na světě nabízela za 1 427 350 Kč.

Úterní rekord byl ale následován rekordním propadem o bezmála 164 000 Kč za méně než 24 hodin, kdy kurz spadl až na 1 445 413 Kč.

Foto: Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Bitcoin pokořil nový rekord, jeden už stojí 1,6 milionu korun

Internet a PC

Kurz podle analytiků poroste

Fanoušci kryptoměn ale dlouho smutní být nemuseli, hodnota začala během středy opětovně růst. Ve čtvrtek dopoledne se pak kurz ustálil na 1 555 070 Kč. Je to sice o 54 000 Kč méně než při úterním rekordu, stále jde ale o jeden z nejvyšších kurzů v celé historii bitcoinu.

Analytici navíc předpovídají, že kurz by mohl ještě růst. „Bitcoin nadále stoupá a nyní se obchoduje na historickém maximu oproti předním světovým měnám, jako je euro, libra, australský, kanadský a novozélandský dolar a japonský jen. Pokud bude cena pokračovat v současné trajektorii, je možné, že se během týdne dočkáme nového historického maxima vůči americkému dolaru,“ prohlásil Simon Peters, analytik kryptotrhů ve společnosti eToro.

V tuto chvíli ale nikdo nedokáže se 100% jistotou říci, jakým směrem se bude kurz bitcoinu ubírat v následujících dnech a týdnech. Vysoká volatilita, tedy kolísání hodnoty, je pro kryptoměny typická. Před investicemi je tedy potřeba dobře zvážit všechna rizika.

Ethereum kopíruje vývoj bitcoinu

Vývoj kurzu bitcoinu již tradičně kopíruje ethereum, které se na začátku roku nabízelo za 51 890 Kč, v půlce ledna – tedy bezprostředně po schválení bitcoinových ETF – ale kurz poskočil na 60 944 Kč.

Tento týden v úterý, kdy byl bitcoin na absolutním rekordu, se kurz etherea vyšplhal na 89 085 Kč. Následoval propad až na 78 442 Kč. Ve středu pak přišel podobně jako u bitcoinu růst, jedna virtuální mince se nabízela za 90 663 Kč. Ve čtvrtek dopoledne hodnota činila 88 542 Kč.

Absolutní rekord to ale zatím není, ten si druhá nejznámější kryptoměna připsala v listopadu 2021, kdy se obchodovala za 104 970 Kč.

Zájem o kryptoměny roste. Češi za ně v únoru utratili 400 milionů

Internet a PC

Reklama

Související články

Kurz bitcoinu pokořil nový rekord

Nový rekordní kurz má na kontě bitcoin. Ve čtvrtek se jedna virtuální mince obchodovala za 1 481 315 Kč, což je historicky nejvyšší hodnota. Jen za letošní rok...

Výběr článků

Načítám