Hlavní obsah

Orange uvede "megasimku" s 512MB paměti

BARCELONA

Evropský operátor Orange uvede ještě tento rok novou verzi karet SIM, které pojmou až 8000 kontaktů, nebo dovolí přeměnit telefon v přehrávač multimédií.

Článek

Mobilní telefony by díky novým SIM kartám nemusely být vybaveny dalšími rozšiřujícími paměťovými kartami a přesto by nabízely místo až pro 130 písní, několik desítek her nebo několik videí.

Dnešní SIM karty tolik prostoru pro digitální data nenabízejí ani zdaleka. Typická SIM s kapacitou 64KB je tak nanejvýše vhodná pro uložení pár desítek textových zpráv a telefonních kontaktů.

Operátor Orange zaplaví takzvanými "MegaSIM" kartami celoevropský trh ještě tento rok. Firma produkty vyvíjí ve spolupráci s uskupeními M-systems, Oberthur Card Systems a LG. 

"Tato SIM zcela eliminuje potřebu mít v telefonu další slot na paměťové karty," uvedl Orange v tiskovém prohlášení. Náklady na výrobu jedné MegaSIM ale operátor nesdělil.

Vůbec prvním produktem, do kterého se MegaSIM dostane, bude mobilní telefon LG U8210. Jako první by se měl objevit na francouzském trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám